Over ons

Dit zijn wij

Marije, Carola, Susan en Olga van Kinderfysiotherapie Leeuwarden.

Marije: Na een stage kon ik vanaf 2011 gelijk aan de slag als kinderfysiotherapeut in deze fijne praktijk. Met heel veel plezier werk ik met kinderen en jongeren in een veilig omgeving. Dat kan bij het kind thuis zijn of bij ons in de praktijk. Het valt mij op dat meer kinderen het moeilijk vinden om de vele prikkels van het dagelijks leven te verwerken. Daarom vind ik het fijn dat deze praktijk zich gespecialiseerd heeft in deze problematiek.

Carola: Na mijn studies fysiotherapie, bewegingswetenschappen en kinderfysiotherapie en de nodige werkervaring startte ik in 2003 met Susan Kinderfysiotherapiepraktijk Leeuwarden. De praktijk is inmiddels uitgegroeid tot een fijne plek met lieve en zeer deskundige collega’s. Ieder kind is uniek en daarom leveren wij allemaal maatwerk. Dit maakt het werk afwisselend, motiverend, uitdagend en inspirerend. 

Susan: In oktober 2003 verruilde ik Arnhem voor een prachtig huisje aan het wad in Friesland. Met Carola ben ik toen gestart met de opbouw van Kinderfysiotherapie Leeuwarden. Hier werken we nu al vele jaren met veel plezier met elkaar, de kinderen en hun ouders. De motorische problematiek is zeer divers. Kennis die ik opdeed in kinderrevalidatie & kinderfysiotherapie in Afrika en Duitsland komt nog steeds dagelijks goed van pas. 

Olga: Ook ik mocht na mijn stage bij Kinderfysiotherapie Leeuwarden bij dit gezellige team blijven werken. Ik ben opgegroeid met veel sporten. Ik heb van mijn passie voor bewegen, in welke vorm dan ook, mijn werk gemaakt. Bewegen is belangrijk voor je motorische, maar ook sociale ontwikkeling. Of je nu 0, 4 of 18 jaar oud bent. Wij staan voor je klaar!  

Op de foto (van links naar rechts)

Marije van der Werf: Kinderfysiotherapeut MSc 

drs Carola Schrijvers: Kinderfysiotherapeut / Bewegingswetenschapper & ToP-kinderfysiotherapeut, praktijkeigenaar

Susan van den Beld: Kinderfysiotherapeut MSc, praktijkeigenaar 

Olga Kolkman: Kinderfysiotherapeut MSc 

Wij zijn allemaal CKR geregistreerd.


Ouders over Kinderfysiotherapie Leeuwarden

Plezier en uitdaging

Moeder van SB: “Lief, enthousiast, vriendelijk, meedenkend.” Met veel plezier gaat onze dochter naar Kinderfysiotherapie Leeuwarden. We begonnen met fysiotherapie aan huis toen onze dochter 3,5 maanden oud was. Op het moment dat ze meer uitdaging nodig had, gingen we naar de praktijk. Er is hier veel ruimte om te oefenen, ontdekken, klimmen, klauteren. Sinds kort zit S. in het peutergymgroepje: leuk en gezellig met andere kindjes. Ze leren van en met elkaar. (2018)

(Zelf)vertrouwen 

Moeder van S: Ons zoontje van 9 jaar was door lymfklierkanker verzwakt, hij kon niet lopen, had geen stem meer en was het vertrouwen in alles en iedereen kwijt. Voor hulp bij zijn herstel zochten we contact met KFTL. Carola stond direct de volgende dag bij ons op de stoep!

 S. voelde zich bij haar op zijn gemak. Met dit vertrouwen en de professionele begeleiding vloog S. wonderbaarlijk snel door zijn revalidatie heen. Hij voelde zich gehoord en gezien en kreeg daarmee steeds meer vertrouwen in zijn eigen kunnen. De mensen van KFTL zijn goud waard. (2017)

Oefening baart kunst

Vader van A: Zacht, speels en in de beleefwereld van A. verzon de kinderfysiotherapeut van KFTL uitdagende en prikkelende oefeningen. Hij leerde zijn eigen grenzen kennen. Met de beroemde “HUF” methode leerde A. hoe hij zijn longen het beste kon schoonmaken. Hij kreeg letterlijk weer lucht. Elke week zagen we de eetlust, energie en het uithoudingsvermogen van A. vooruitgaan. Hij kon weer bezig met zijn grote passie voetballen. Niets is mooier als je kind weer vrolijk en vrij kan bewegen. Daarom dragen wij KFTL een warm hart toe. (2017)

Onze werkwijze

In al onze behandelingen staat het kind centraal
Ouders worden zoveel mogelijk betrokken bij de behandeling, evenals de omgeving van het kind, zoals school, de sportvereniging, dagopvang, e.a. Onze praktijk is volledig ingericht op de behandeling van kinderen en jongeren. Voor specifieke trainingen is er de mogelijkheid om in de aangrenzende sportschool te trainen.

Onderzoek en behandeling
Na uw aanmelding brengen wij eerst de hulpvraag in kaart en doen een kinderfysiotherapeutisch onderzoek. We testen de vaardigheden op het gebied van grove en/of fijne motoriek. Op basis daarvan maken we een behandelplan en plannen we in overleg met u een aantal vervolgafspraken in. Kinderen vanaf 2 jaar behandelen wij in onze praktijkruimte. Behandelingen van zuigelingen  (0-2 jaar) vinden vooral plaats in de vertrouwde thuissituatie.

Contact met andere zorgprofessionals
Met betrokken zorgverleners, zoals de huisarts, de kinderarts, de jeugdarts, de specialist en/of  de klassenleerkracht, houden wij desgewenst contact om hen op de hoogte te stellen van onderzoeks- en behandelresultaten en om tot onderlinge afstemming te komen.

De Kinderpraktijk

Omdat samenwerken zoveel meer oplevert

Naast Kinderfysiotherapie Leeuwarden hebben we ook de Kinderpraktijk opgezet. Zo kunnen we sneller en efficiënter samenwerken met andere kindgerichte zorgprofessionals.

In de Kinderpraktijk zitten de disciplines: 

  • Kinderfysiotherapie
  • (Pre-)logopedie
  • Kinder- en jongerendiëtetiek
  • Kinderpsychologie
  • Kinderergotherapie
  • Creatieve Therapie Drama
Kijk voor meer informatie op de website van de Kinderpraktijk
Sophie-KFTL-01

Heeft u een vraag?

Bel ons gerust op 058 – 213 77 50
Stuur een email naar: info@kinderfysiotherapieleeuwarden.nl